NATO nu are niciun indiciu că resturile de drone rusești găsite în România sunt dovada unui atac intenționat asupra Alianței

  • 25 Iulie 19:53
NATO nu are niciun indiciu că resturile de drone rusești găsite în România sunt dovada unui atac intenționat asupra Alianței

Alianța Nord-Atlantică a anunțat joi că nu are niciun indiciu că resturile de drone de proveniență rusească găsite în România sunt dovada unui atac intenționat asupra teritoriului NATO, dar a atenționat cu privire la acțiuni ”iresponsabile și potențial periculoase”, relatează agenția de presă Reuters, potrivit Agerpres.

”Deși NATO nu are nicio informație care să indice vreun atac intenționat al Rusiei împotriva teritoriului aliat, aceste acte sunt iresponsabile și potențial periculoase”, a declarat un purtător de cuvânt al Alianței într-un comunicat, scrie Calea Europeană.

Textul adaugă că în ultimele zile NATO și-a intensificat măsurile de supraveghere și monitorizare în regiunea Mării Negre, inclusiv prin patrulare aeriană. Dincolo de misiunile de poliție aeriană ale Alianței, pentru prima dată în istorie, două bombardierele strategice B-52 ale SUA au aterizat în România, la Baza Mihail Kogălniceanu, zilele trecute pentru exerciții cu aliații.

Ministerul Apărării Naționale român (MApN) a informat joi că resturi de dronă de proveniență rusească au fost găsite în apropierea localității Plauru, după atacurile din noaptea de marți spre miercuri asupra infrastructurii civile și portuare din Ucraina, în apropierea graniței cu România.

De altfel, Bucureștiul a condamnat ”atacurile odioase” ale Rusiei asupra infrastructurii civile ucrainene după ce resturi de dronă rusească au fost găsite în Tulcea.

Investigațiile realizate de specialiști din cadrul MApN, SRI și MAI au început miercuri.

“Până la acest moment, la prima dintre cele trei locații identificate ca posibile zone de incidență, din proximitatea localității Plauru, jud. Tulcea, au fost identificate resturi de la o dronă de proveniență rusească de tip Geran1/2. Cercetările vor continua și astăzi, pentru acoperirea întregii zone. Facem precizarea că toate locațiile identificate drept posibile zone de incidență se află în afara ariilor locuite, nefiind afectate elemente de infrastructură”, a afirmat MApN.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
1,24
Cer senin
Umiditate:93 %
Vint:0,51 m/s
Sat
6
Sun
8
Mon
9
Tue
11
Wed
12
Arhivă Radio Chișinău