NATO își consolidează prezența navală în Marea Neagră. În regiune se află un distrugător și două nave de cercetare

  • 16 Septembrie 2020 14:24
NATO își consolidează prezența navală în Marea Neagră. În regiune se află un distrugător și două nave de cercetare

Potrivit datelor sistemului internațional de urmărire a navelor (AIS), în urma distrugătorului american USS Roosevelt (DDG-80), care a intrat marți, 15 septembrie, în Marea Neagră, se află nava de cercetare britanică HMS Enterprise, informează defenseromania.ro.

Sursa citată precizează că nava, care aparține Royal Navy, este considerată oficial o navă de cercetări hidrografice multirol, fiind dotată cu sonde ecologice și numeroși senzori remorcați, pentru culegerea de informații militare. Se estimează că aceasta va intra în Marea Neagră în dimineața zilei de miercuri, 16 septembrie.

HMS Enterprise s-a mai aflat în Marea Neagră și în anul 2018.

În prezent, în Marea Neagră îndeplinește misiuni și nava de cercetarea Dupuy de Lome din cadrul Forțelor Navale ale Franței. Aceasta este întrebuințată pentru ducerea cercetării radioelectronice în interesul Direcției de Cercetare Militară din Franța.

De asemenea, în seara zilei de marți, în Marea Neagră, a intrat și distrugătorul american purtător de rachete Roosevelt (DDG-80). Flota a 6-a operativă din cadrul Forțelor Navale ale SUA a precizat că “distrugătorul va participa la operații navale planificate”.

În același timp, s-a precizat că “Flota a 6-a operativă acționează permanent în Marea Neagră pentru sprijinirea aliaților și partenerilor din regiune”.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: MUZICĂ
Meteo Chișinău
9,4
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,03 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău