NATO intenționează să extindă cooperarea sa cu Georgia în zona Mării Negre

  • 28 Martie 2019 12:06
NATO intenționează să extindă cooperarea sa cu Georgia în zona Mării Negre

Alianța Nord-Atlantică intenționează să extindă cooperarea sa cu Georgia în regiunea Mării Negre.

James Appathurai, reprezentant special al secretarului general al NATO pentru Caucazul de Sud și Asia Centrală, a declarat că Alianța Nord-Atlantică este dispusă să extindă cooperarea sa cu Georgia, în special, pe cea din sfera asigurării securității în regiunea Mării Negre. 

„NATO intenționează să extindă cooperarea cu Georgia în zona Mării Negre", a afirmat reprezentantul special al secretarului general al NATO pentru Caucazul de Sud și Asia Centrală, James Appathurai, într-un inetrviu acordat postului georgian de televiziune Imedi. 
În interviul acordat postului georgian de televiziune, oficialul NATO a declarat, între altele: "Alianța Nord-Atlantică acordă o atenție deosebită aspectelor privind securitatea în regiunea Mării Negre și cooperării în această direcție cu Georgia". 
Alianța a remarcat pași concreți în direcția intensificării și extinderii cooperării cu Georgia în probleme de securitate în regiunea Mării Negre", a mai afirmat James Appathurai, asistentul adjunct al secretarului general al Alianței Nord-Atlantice și reprezentant special al secretarului general al NATO pentru Caucazul de Sud și Asia Centrală. În acest context, oficialul NATO a adăugat că: "Georgia dispune de absolut toate posibilitățile de a continua cu succes procesul de integrare în NATO".

Premierul georgian, Mamuka Bakhtadze a declarat că autoritățile de la Tbilisi intenționează să coopereze în mod activ cu NATO în procesul de asigurare a securității în zona Mării Negre. Premierul a făcut această declarație imediat, după convorbirile purtate de el cu secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Premierul georgian, Mamuka Bakhtadze a adăugat că "Georgia acordă a atenție sporită procesului de asigurare a securității în regiunea Mării Negre și în regiune, în general".

Expertul militar rus și analist militar și redactor șef al revistei "Naționalinaia Oborona"/"Apărarea Națională", Igor Korotcenko a declarat, în interviul acordat Agenției de presă FAN, că Georgia și NATO intenționează să desfășoare o serie de evenimente menite să asigure securitatea în zona Mării Negre.
Ministerul Afacerilor Externe din Abhazia a comentat exercițiile militare comune ale NATO și Georgiei, menționând faptul că astfel de activități reprezintă o provocare deschisă la adresa securității naționale a Abhaziei.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău