NATO: Forțele de menținere a păcii din Donbas ar trebui să aibă acces la întreaga graniță ruso-ucraineană

  • 12 Iulie 2018 16:40
NATO: Forțele de menținere a păcii din Donbas ar trebui să aibă acces la întreaga graniță ruso-ucraineană

Misiunea ONU de menținere a păcii, care ar urma să fie desfășurată în estul Ucrainei, va trebui să aibă acces la întregul teritoriu al conflictului din Donbas, inclusiv la granița ruso-ucraineană - se arată într-o declarație adoptată la finalul reuniunii Georgia-Ucraina-NATO, desfășurată în marja summitului Alianței de la Bruxelles.

o declarație adoptată la finalul reuniunii Georgia-Ucraina-NATO, desfășurată în marja summitului Alianței de la Bruxelles. Documentul menționează că, în cadrul reuniunii, părțile au discutat despre posibilitatea desfășurării unei misiuni ONU de menținere a păcii în Donbas, subliniind că forțele de menținere a păcii trebuie "să sprijine și să faciliteze punerea integrală în aplicare a acordurilor de la Minsk, cu un mandat ferm, care să asigure securitatea pe tot teritoriul conflictului, incluzând frontiera ruso-ucraineană".

De asemenea, părțile au subliniat că situația de conflict prelungit din Ucraina, provocată de Rusia, rămâne principala provocare a securității euroatlantice.

Sursa: Rador

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:99 %
Vint:3,6 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
8
Mon
7
Tue
11
Arhivă Radio Chișinău