NATO: Divergențele dintre Ucraina și Ungaria trebuie soluționate în cadrul dialogului bilateral

  • 18 Aprilie 2018 11:12
NATO: Divergențele dintre Ucraina și Ungaria trebuie soluționate în cadrul dialogului bilateral

Secretarul general adjunct al Alianței Nord-Atlantice, Rose Gottemoeller, a declarat că nu există certitudinea că includerea recomandărilor Comisiei de la Veneția privind Legea educației în Programul Național Anual de colaborare Ucraina-NATO va fi un pas suficient pentru soluționarea litigiului dintre Ucraina și Ungaria, care a anunțat că va bloca aspirațiile euroatlantice ale Kievului atâta timp cât partea ucraineană nu va modifica Articolul 7 din noua sa lege a învățământului, care afectează drepturile minorităților naționale.

"Observăm că Ucraina acționează și ne bucurăm că ați inclus recomandările Comisiei de la Veneția în Programul Național Anual, însă nu pot spune că acesta este un demers suficient pentru a soluționa divergențele și că va satisface cerințele Ungariei. Aceasta este o chestiune care ține de dialogul bilateral" - a explicat Rose Gottemoeller.

Secretarul general adjunct al NATO a remarcat că nu este de dorit ca problemele bilaterale să influențeze activitatea Alianței.

"Dar, uneori, se întâmplă și astfel de lucruri. Întrucât NATO este construită pe principiul consensului, nu există o altă cale decât obținerea consimțământului tuturor aliaților" - a adăugat Rose Gottemoeller.

Sursa: Rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
7,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău