NATO a condamnat ferm atacul cibernetic asupra Ucrainei

  • 14 Ianuarie 2022 16:59
NATO a condamnat ferm atacul cibernetic asupra Ucrainei

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a condamnat în termeni fermi, vineri, atacul cibernetic comis asupra guvernului ucrainean, subliniind că Alianța susține Ucraina în răspunsul său, transmite DPA, citată de Agerpres.

''Experții cibernetici ai NATO din Bruxelles schimbă informații cu omologii ucraineni cu privire la actualele activități cibernetice malițioase. De asemenea, experți aliați aflați în țară sprijină autoritățile ucrainene pe teren'', a spus Jens Stoltenberg.

El a anunțat că în următoarele zile NATO și Kievul vor semna un acord privind întărirea cooperării în domeniul cibernetic.

Un atac cibernetic masiv a fost comis în noaptea de joi spre vineri și a vizat website-uri ale guvernului ucrainean, unele dintre ele nefiind accesibile vineri dimineață.

Site-urile Ministerului Afacerilor Externe, cabinetului de miniștri, politicii agrare, Consiliului de securitate și apărare și Ministerului Educației păreau să nu funcționeze vineri dimineață, potrivit Reuters.

Ulterior, serviciile de informații ucrainene (SBU) au anunțat că nicio "scurgere de date personale" nu a fost constatată imediat după atacul cibernetic. "Pe paginile de start ale acestor site-uri au fost afișate mesaje provocatoare, dar conținutul site-urilor nu a fost modificat și nu a avut loc nicio scurgere de date cu caracter personal, conform informațiilor disponibile", au declarat SBU într-un comunicat.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de seară București
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:31 %
Vint:2,57 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
10
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău