Naționaliștii ucraineni acuză conducerea țării de înaltă trădare, după organizarea reuniunii în "formatul Normandia"

  • 02 Octombrie 2019 14:19
Naționaliștii ucraineni acuză conducerea țării de înaltă trădare, după organizarea reuniunii în

Partidul ucrainean "Slujitorul Poporului", formațiunea pro-prezidențială din Parlamentul de la Kiev, susține că semnarea, la Minsk, a așa-numitei "formule Steinmeier" pentru restabilirea păcii în Donbas a fost o condiție pusă de Rusia, pentru ca, ulterior, Moscova să fie de acord cu organizarea unei reuniuni la nivel înalt în "formatul Normandia", ce cuprinde Franța, Germania, Rusia și Ucraina, transmite Ucrainska Pravda.

Un reprezentant al partidului a recunoscut că Ucraina a fost de acord cu propunerile Rusiei referitoare la organizarea alegerilor locale pe teritoriul aflat acum sub controlul separatiștilor, după întâlnirea care a avut loc pe 1 septembrie, la propunerea reprezentantului OSCE, Martin Sajdik.

Partidul Slujitorul Poporului din Parlamentul de la Kiev susține că negocierile în "formatul Normandia" sunt necesare și sunt necesare rapid, deoarece zilnic în estul țării mor militari ucraineni.

Naționaliștii ucraineni au acuzat conducerea țării de înaltă trădare și, totodată, au anunțat "un protest pe termen nelimitat împotriva capitulării", transmite rador.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
21,24
Cer senin
Umiditate:26 %
Vint:12,86 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău