Naționala Moldovei de robotică a câștigat medalia de bronz la olimpiada mondială FIRST Global Challenge

  • 22 August 2018 07:46
Naționala Moldovei de robotică a câștigat medalia de bronz la olimpiada mondială FIRST Global Challenge

Naționala Moldovei de robotică a câștigat medalia de bronz la olimpiada mondială FIRST Global Challenge 2018, care s-a desfășurat în Mexic în perioada 16-18 august, transmite MOLDPRES.

Echipa Moldovei a fost reprezentată de cinci elevi: Cristian Comendant, Andrieș Copaci, Andrian Bocancea, Mihai Moglan, Nicolae Mihalache și a fost ghidată de mentorul Florin Cazac.

Tematica din acest an a competiției a fost „Impactul Energiei”, una din problemele globale. Având la dispoziție un set standard de piese, motoare și mecanisme, pe parcursul a trei luni echipele participante au conceptualizat, construit și programat câte un robot agil, care a simulat pe teren producerea energiei din surse renovabile, în alianțe cu alte două echipe.

„Mă bucur că am reușit să consolidez o echipă unită care a demonstrat rezultate excelente în construcția, programarea robotului, dar și capacitate de a reacționa rapid în alianțele cu alte țări. Specificul competiției constă în faptul că e nevoie de cooperare și negociere cu echipele altor țări și a face alianțe cu ele pentru a acumula punctaj mai mare. Am reușit să ne împrietenim cu aliații noștri, ceea ce ne-a permis să fim printre primele trei echipe”, a spus mentorul naționalei de robotică, Florin Cazac.

Olimpiada mondială de robotică FIRST Global Challenge 2018 se află la cea de-a doua ediție. La competiție au participat selecționatele din 175 de țări, de pe cinci continente.

În Republica Moldova, începând cu anul 2014, peste 9000 de elevi au studiat robotica în 112 școli și 19 biblioteci.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
21,07
Nori împrăștiați
Umiditate:52 %
Vint:6,17 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău