Natalia Grîu, despre învățământul la distanță: Este o perioadă de consolidare a cunoștințelor. Nu modificăm programul examenelor, deocamdată

  • 24 Martie 2020 16:04
Natalia Grîu, despre învățământul la distanță: Este o perioadă de consolidare a cunoștințelor. Nu modificăm programul examenelor, deocamdată

De luni, 23 martie, învățământul la distanță este obligatoriu pentru elevii din toate școlile din Republica Moldova, în condiții de carantină. Pedagogii sunt instruiți să utilizeze platformele online de interacțiune cu elevii și să organizeze lecțiile la distanță, a declarat pentru Radio Chișinău secretarul de stat de la Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, Natalia Grîu.

Ea a precizat că se preconizează ca această perioadă să nu fie recuperată prin lecții adăugătoare ulterioare. Profesorii vor face rapoarte privind participarea elevilor la lecțiile online și le vor da note și evaluări. Totodată, examenele de absolvire pentru clasele a 9-a și a 12-a, se vor desfășura conform programului, a declarat Natalia Grîu.

„Nu modificăm programul examenelor, pentru moment. În partea a doua a semestrului doi, conform programei, nu se predau teme noi la disciplinele de examen. Este o perioadă de consolidare a cunoștințelor. Dacă se asigură procesul educațional conform curriculumului și conform proiectării, asta înseamnă evaluare, interacțiune cu elevii, atunci nu este necesară. Deci, noi vom avea o categorie largă de profesori care nu vor avea nevoie de recuperare.”

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
8,85
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:1,03 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău