Natalia Gordienko va reprezenta R. Moldova la Eurovision 2020

  • 01 Martie 2020 10:26
Natalia Gordienko va reprezenta R. Moldova la Eurovision 2020

Cântăreața Natalia Gordienko a fost declarată sâmbătă seara, cu piesa ”Prison”, câștigătoarea Finalei Naționale și va reprezenta Republica Moldova la Concursul „Eurovision Song Contest-2020”.

În etapa finală a Concursului național au participat 19 interpreți, relatează MOLDPRES.

În clasament, Natalia Gordienko a fost urmată de Pasha Parfeni, Dianna Rotaru, Lavinia Rusu, Lanjeron,  Catarina Sandu, Valeria Pașa ș.a.

Potrivit compozitorului Anatol Chiriac, membru al juriului, interpreții au fost buni, n-au fost detașați prea mult unul de altul. ”După mine, cel mai reprezentativ a fost Pasha Parfeni. Piesa lui era mai viabilă și mai specifică concursului. Totuși, contează cum promovezi piesa înainte de concurs. Astfel, juriul și televotingul au susținut-o pe Natalia Gordienko. Piesa ei a avut un impact mai mare asupra publicului. Mă bucur că piața muzicală este în dezvoltare continua”, a mai spus Anatol Chiriac.

Natalia Gordienko va participa în cea de-a doua semifinală a Concursului european de cântec „Eurovision Song Contest-2020”, care se va desfășura pe 14 mai la Rotterdam (Olanda). Reprezentanta Republicii Moldova va concura cu interpreții din Austria, Danemarca, Bulgaria, Polonia, Elveția, Finlanda, Armenia, San Marino, Letonia, Serbia, Islanda, Georgia, Portugalia, Cehia, Grecia, Albania și Estonia.

În 2006 Natalia Gordienko cu Arsenium și Conect R cu piesa „Loca” au reprezentat R. Moldova la Concursul „Eurovision”, desfășurat la Atena (Grecia), plasându-se pe locul 20.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:35 %
Vint:3,09 m/s
Wed
16
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Arhivă Radio Chișinău