Natalia Gherman solicită OSCE să monitorizeze situația școlilor românești din Transnistria

  • 23 Ianuarie 2014 10:26
Natalia Gherman solicită OSCE să monitorizeze situația școlilor românești din Transnistria

Ministrul afacerilor externe Natalia Gherman a solicitat misiunii OSCE în Moldova să monitorizeze îndeaproape situația școlilor de limba romana pentru a nu admite periclitarea procesului de studii și încălcarea drepturilor copiilor și profesorilor.

În cadrul unei întrevederi cu șeful misiunii, Jennifer Brush, oficialul moldovean a remarcat că, aceste instituții de învățământ se confruntă cu presiuni crescânde din partea structurile transnistrene. Natalia Gherman și-a exprimat speranța că, întâlnirile preconizate astăzi cu reprezentanții de la Tiraspol, vor permite identificarea unor soluții ce va asigura funcționarea normală a școlilor.

Negociatorii-șefi ai Chișinăului și Tiraspolului în chestiunea transnistreană, Eugen Carpov și Nina Ștanski, se vor întâlni azi la sediul misiunii OSCE din Chișinău pentru a discuta despre situația școlilor cu alfabet latin din regiunea transnistreană. Amintim că Liceul „Lucian Blaga” din Tiraspol a anunțat că este hărțuit de autoritățile fiscale, care i-au blocat conturile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
9,4
Cer fragmentat
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău