Natalia Gherman este șefa Centrului regional ONU pentru diplomație preventivă pentru Asia Centrală

  • 17 Septembrie 2017 03:34
Natalia Gherman este șefa Centrului regional ONU pentru diplomație preventivă pentru Asia Centrală

Fostul ministru de externe al Republicii Moldova Natalia Gherman a fost numită de către secretarul general al ONU în funcția de reprezentant special și șef al Centrului regional ONU pentru diplomație preventivă pentru Asia Centrală.

„Sunt onorată să contribui la agenda ONU pentru pace, prevenirea conflictelor și dezvoltare durabilă, în calitate de reprezentantă specială și șefă a Centrului Regional ONU pentru Diplomație Preventivă pentru Asia Centrală”, a afirmat Natalia Gherman, citată de către ONU Moldova pe pagina de Facebook.

În luna februarie 2016, Natalia Gherman, a fost înaintată de executivul de la Chișinău la funcția de secretar general al Organizației Națiunilor Unite, însă fotoliul a fost ocupat de fostul premier portughez Antonio Guterres. În perioada 2013-2016, Natalia Gherman a exercitat funcția de ministru de Externe al Republicii Moldova. De asemenea, pentru o perioadă, în anul 2015, a exercitat funcția de prim-ministru în exercițiu. Natalia Gherman a fost negociator-șef din partea Republicii Moldova pentru Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ora de vârf cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
29,24
Cer senin
Umiditate:28 %
Vint:7,2 m/s
Fri
21
Sat
18
Sun
17
Mon
13
Tue
17
Arhivă Radio Chișinău