Natalia Gherman, apreciată la ONU (VIDEO)

  • 15 Aprilie 2016 19:30
Natalia Gherman, apreciată la ONU (VIDEO)

Prestația ambasadoarei Nataliei Gherman la audierile pentru poziția de Secretar General Organizației Națiunilor Unite, la New York, a fost considerată excelentă de către multiple delegații, se arată într-un comunicat de presă remis de fostul ministru de Externe al Republicii Moldova.Natalia Gherman a participat la discuții cu societatea civilă, organizată de Asociația ONU din Marea…

Prestația ambasadoarei Nataliei Gherman la audierile pentru poziția de Secretar General Organizației Națiunilor Unite, la New York, a fost considerată excelentă de către multiple delegații, se arată într-un comunicat de presă remis de fostul ministru de Externe al Republicii Moldova.

Natalia Gherman a participat la discuții cu societatea civilă, organizată de Asociația ONU din Marea Britanie și ziarul The Guardian.
 
La întrebarea dacă următorul Secretar al ONU va fi din Estul Europei, sau chiar o femeie din Estul Europei, Natalia Gherman a menționat că ”principul reprezentării geografice echitabile este ceva foarte înrădăcinat în sistemul de funcționare al Națiunilor Unite. Și de ce nu acum, pentru prima dată în cei 70 de ani de existență a ONU, am putea alege un candidat potrivit din Estul Europei să conducă organizație, fie un bărbat fie o femeie ”

După un set de întrevederi bilaterale și multilaterale, candidatul Republicii Moldova se va deplasa în vizită la Washington, unde va avea întrevederi cu oficiali din cadrul Casei Albe, Consiliul Național de Securitate, Congres și Departamentul de Stat. Totodată Natalia Gherman alături de ceilalți candidați va avea întâlniri cu studenții mai multor universități americane. 

Amintim că Natalia Gherman este unul din cei 9 candidați înscriși în cursa pentru ocuparea funcției de Secretar al ONU. Republica Moldova are în premieră un candidat propus pentru ocuparea acestui post.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal
Meteo Chișinău
30,24
Cer senin
Umiditate:58 %
Vint:3,6 m/s
Mon
22
Tue
21
Wed
21
Thu
23
Fri
23
Arhivă Radio Chișinău