Apă-Canal Chișinău cu datorii la electricitate cere implicarea Guvernului. N. Gavrilița: Să nu caute pe seama cui să pună propriile eșecuri

  • 26 Ianuarie 2023 16:52
Apă-Canal Chișinău cu datorii la electricitate cere implicarea Guvernului. N. Gavrilița: Să nu caute pe seama cui să pună propriile eșecuri

Mai multe sedii ale societății Apă-Canal Chișinău riscă să rămână fără curent electric, din cauza datoriilor la energie. Conducerea întreprinderii municipale amenință că aceasta va afecta alimentarea cu apă a capitalei și cere implicarea Guvernului în problema respectivă, scrie Radio Chișinău.

Pe de altă parte, premierul Natalia Gavrilița a anunțat că va solicita autorităților competente să verifice cauzele formării datoriilor, iar Apă-Canal să nu caute pe seama cui să pună propriile eșecuri. 

Distribuitorul Premier Energy a anunțat că întreprinderea municipală Apa-Canal mai are la dispoziție câteva zile pentru ca să-și achite datoriile. Într-un comunicat de presă „Premier Energyˮ a declarat că datoria totală a S.A.

„Apă-Canal Chișinău” constituie deja peste 73 de milioane de lei. Premier Energy susține că „a tratat cu respect și înțelegere rezonabilă situația financiară dificilă” a SA „Apă-Canal Chișinău”, care nu a realizat acțiuni concrete îndreptate spre soluționarea situației create, datoria furnizorului de apă continuând să crească cu fiecare zi”.

„Premier Energy” a anunțat că-și rezervă dreptul să se adreseze în instanța de judecată pentru recuperarea datoriei.

Directoarea „Apă-Canal Chișinău”, Irina Gutnic, a declarat că deconectarea punctelor de consum va afecta întreaga activitate a operatorului, iar acest lucru va avea „impact asupra distribuției apei în municipiului Chișinău”. Ea a cerut intervenția Guvernul în această situație.

Premierul Natalia Gavrilița a scris într-un mesaj că va solicita autorităților competente, inclusiv Inspecției financiare, să verifice cauzele formării datoriilor la instituțiile responsabile de acest serviciu public. „Municipalitatea trebuie să găsească soluții la aceste probleme și să nu caute pe seama cui să pună propriile eșecuri”, a declarat premierul.

Amintim că factura pentru serviciile de apă și canalizare pentru consumatorii din Chișinău au crescut cu 40%, la peste 15 lei, deși primarul Ion Ceban a cerut un tarif de aproximativ 24 de lei pentru un metru cub de apă.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
8,29
Ceață
Umiditate:99 %
Vint:1,54 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău