Natalia Gavrilița: Situația pe piața gazelor și criza pandemică sunt problemele prioritare ale Guvernului

  • 12 Ianuarie 17:49
Natalia Gavrilița: Situația pe piața gazelor și criza pandemică sunt problemele prioritare ale Guvernului

Situația pe piața gazelor și criza pandemică sunt problemele prioritare ale Guvernului, a anunțat, în această seară, premierul Natalia Gavrilița, într-o conferință de presă. Prim-ministrul s-a referit la hotărârile Comisiei pentru situații excepționale, spunând că a fost analizată situația cu achitările pentru consumul de gaze. Una din decizii a fost cea, potrivit căreia „Moldovagaz” va face demersurile necesare către Gazprom în vederea extinderii plăților pentru gaze până la finele lunii.

„Am decis că „Moldovagaz” va iniția discuții în cadrul Consiliului de Observatori despre posibilitatea extinderii termenului de plată a facturilor până la sfârșitul lunii ianuarie 2022. De asemenea, am decis ca „Moldovagaz” să continue negocierile cu băncile comerciale privind contractarea unui credit comercial. Ministerul Finanțelor va examina opțiunile legale existente privind amânarea plății TVA de către SA „Moldovagaz” pentru o perioadă scurtă, astfel asigurând compania cu lichidități necesare pentru plățile curente.”

Natalia Gavrilița a mai spus că suma estimată a scutirilor la plata TVA pentru „Moldovagaz” se ridică la circa 7 milioane de dolari.

Premierul a adăugat că discuțiile continuă cu cei de la „Gazprom” în vederea extinderii termenului de achitare pentru gaze și că sunt întreprinse toate măsurile pentru a nu fi sistate livrările de gaze. Natalia Gavrilița s-a arătat convinsă că se va ajunge la un numitor comun.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
15,52
Cer senin
Umiditate:77 %
Vint:3,09 m/s
Thu
12
Fri
16
Sat
21
Sun
14
Mon
13
Arhivă Radio Chișinău