Natalia Gavriliță s-a întâlnit la Bruxelles și cu comisarul european pentru justiție, Didier Reynders

  • 28 Septembrie 2021 08:56
Natalia Gavriliță s-a întâlnit la Bruxelles și cu comisarul european pentru justiție, Didier Reynders

Prim-ministrul Natalia Gavrilița s-a întâlnit luni, 27 septembrie, la Bruxelles și cu comisarul european pentru justiție Didier Reynders, iar printre subiectele discutate s-au numărat reforma justiției și măsurile anticorupție.

Reforma sectorului justiției este una dintre prioritățile principale ale Guvernului. Vom continua să cooperăm îndeaproape cu UE, precum și cu Consiliul Europei, inclusiv Comisia de la Veneția, pentru a ne asigura că toate elementele reformei sunt conforme cu standardele europene”, a declarat Natalia Gavrilița. 

Premierul a mai spus că autoritățile de la Chișinău mizează în continuare pe sprijinul UE în reforma justiției, în conformitate cu următoarea agendă de asociere Rep. Moldova-UE, negocierile asupra căreia sunt aproape de sfârșit, după cum notează Executivul.

Natalia Gavrilița s-a referit și la acțiunile preconizate în contextul reformei justiției: strategia pentru asigurarea independenței și integrității sectorului justiției, modificarea legislației privind conflictul de interese, evaluarea judecătorilor și procurorilor.

Premierul Rep. Moldova a reiterat deschiderea deplină a noilor autorități de la Chișinău pentru cooperarea cu Parchetul European condus de fosta șefă a DNA din România, Laura Codruța Kövesi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:97 %
Vint:0 m/s
Sun
8
Mon
9
Tue
9
Wed
16
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău