Natalia Gavrilița, ex-premierul Republicii Moldova, premiată la Bruxelles

  • 10 Iunie 2023 09:25
Natalia Gavrilița, ex-premierul Republicii Moldova, premiată la Bruxelles

Natalia Gavrilița, fosta prim-ministră a Republicii Moldova, a obținut, la Bruxelles, premiul pentru liderism Women Political Leaders (WPL) Trailblazer Award, acordat femeilor care au obținut rezultate deosebite în politică

Alături de Natalia Gavrilița, laureate ale premiului au devenit Sanna Marin, prim-ministra Finlandei,  Mary Robinson, fosta președintă a Irlandei și Sahle-Work Zewde, președinta Etiopiei. Premierea a avut loc în cadrul summit-ului Women Political Leaders Summit 2023, la care au participat sute de femei politiciene din diferite state ale lumii. Premiul WPL Trailblazer este acordat atât femeilor politiciene care exercită o funcție publică, cât și fostelor președinte și prim-ministre. 

Natalia Gavrilița a fost premiată pentru reformele pe care le-a demarat în perioada în care s-a aflat la conducerea Guvernului de la Chișinău, concomitent cu gestionarea mai multor crize suprapuse. 

„Sunt recunoscătoare pentru acest premiu care aduce un tribut femeilor ce au avut curajul și determinarea să se implice în politică pentru a schimba viața oamenilor spre bine. Experiența proprie mă convinge că anume datorită acestor femei Moldova are rezultate remarcabile și atinge noi culmi ale succesului. Îndemn cât mai multe femei să se implice și să se susțină reciproc, căci lucrurile frumoase se obțin în echipă”, a menționat Natalia Gavrilița în discursul din cadrul ceremoniei de premiere.

Women Political Leaders (WPL) este o rețea globală de femei politiciene. Misiunea acesteia este de a crește atât numărul, cât și influența femeilor în funcții de conducere politică. Membre ale WPL sunt femei în funcții politice – președinte de țară, prim-ministre, ministre, deputate etc. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Știri
Meteo Chișinău
14,4
Cer acoperit de nori
Umiditate:71 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău