Natalia Gavrilița: Am avut mai multă încredere în anumite persoane decât trebuia să am

  • 21 Februarie 2023 16:45
Natalia Gavrilița: Am avut mai multă încredere în anumite persoane decât trebuia să am

Fosta prim-ministră, Natalia Gavrilița, a sugerat că nu a fost constrânsă să plece din funcție și că decizia privind demisia Guvernului a fost luată împreună cu echipa. Între timp, ex-șefa Cabinetului de Miniștri a evitat să ofere prea multe detalii despre viitorul său loc de muncă, precizând că are mai multe opțiuni și oferte, însă, deocamdată, va lua o pauză pentru o lună-două, iar ulterior va lua o decizie în acest sens, scrie Radio Chișinău.

„Atunci când Guvernul și-a început mandatul, am venit cu o agendă pro-dezvoltare, pro-europeană. Dacă vom răsfoi programul, o să vedeți că sunt foarte multe lucruri realizate, în pofida crizelor. Circumstanțele s-au schimbat, iar Republica Moldova se confruntă cu un nou set de provocări. Noi mereu am discutat în echipă despre care este cea mai bună modalitate de a guverna. Această decizie am luat-o împreună. Eu sunt prim-vicepreședinte de partid, îmi asum fiecare decizie. Nu sunt genul de persoană care poate fi ușor constrânsă”, a declarat Natalia Gavrilița în cadrul ședinței Clubului de Presă al Școlii de Jurnalism din Moldova.

De asemenea, ex-șefa de la Guvern a negat faptul că la Bruxelles, acolo unde s-a aflat într-o vizită de lucru cu doar câteva zile înainte ca să-și anunțe plecarea de la cârma Executivului, s-a discutat despre demisia Cabinetului de Miniștri.

„Am discutat despre realizări, care sunt necesitățile Moldovei în perioada următoare, cum am putea acționa mai bine, nu am discutat demisia mea (…) este o schimbare de Guvern, nu de guvernare”, a precizat Natalia Gavrilița.

Întrebată despre care va fi următoarea funcție pe care o va ocupa, Natalia Gavrilița a evitat să ofere prea multe detalii, precizând că are mai multe opțiuni și oferte, însă, deocamdată, va lua o pauză pentru o lună-două, iar ulterior va lua o decizie în acest sens.

De asemenea, Natalia Gavrilița a fost întrebată dacă ar putea fi ea candidata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) pentru alegerile locale din Chișinău.

„După cum am spus sunt mai multe posibilități pentru următoarea perioadă. Am avut și o carieră internațională. Discut cu colegii despre toate aceste opțiuni. Nu voi lua o decizie în următoarea lună, poate două”.

Întrebată despre care a fost cea mai mare greșeală comisă în perioada în care a fost în fruntea Guvernului, Natalia Gavrilița a declarat că a avut mai multă încredere în anumite persoane decât trebuia să aibă.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colectia de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:75 %
Vint:2,06 m/s
Wed
15
Thu
16
Fri
11
Sat
13
Sun
15
Arhivă Radio Chișinău