Natalia Gavrilița a avut o întrevedere cu Președintele Consiliului European, Charles Michel. Despre ce au discutat oficialii

  • 07 Februarie 2023 12:30
Natalia Gavrilița a avut o întrevedere cu Președintele Consiliului European, Charles Michel. Despre ce au discutat oficialii

Valorificarea statutului de țară candidată pentru aderarea la UE și nivelul implementării agendei de reforme necesare în procesul de inițiere a negocierilor s-au numărat printre temele discutate la Bruxelles de către Natalia Gavrilița cu Președintele Consiliului European, Charles Michel, transmite Radio Chișinău.

Cei doi  oficiali au discutat și despre propagandă și dezinformarea, securitatea cibernetică, securitatea frontierelor și migrația ilegală, cu care se confruntă Chișinăul în contextul războiului hibrid.

Am evidențiat măsurile luate de Guvern pentru a diminua impactul crizelor suprapuse asupra securității naționale și bunăstării cetățenilor, inclusiv prin oferirea compensațiilor în factură pentru energie.

Am subliniat că sprijinul nostru pentru Ucraina rămâne neclintit: am acordat ajutoare umanitare, asistență refugiaților și statut de protecție temporară celor care decid să rămână în țara noastră, participăm la coridoarele solidarității pentru a facilita exporturile ucrainene. Republica Moldova este singura țară non-UE care face toate aceste acțiuni de solidaritate, lucru foarte apreciat la Bruxelles”, anunță Gavrilița pe pagina sa de Facebook.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
18,29
Cer senin
Umiditate:17 %
Vint:5,14 m/s
Sat
16
Sun
16
Mon
20
Tue
18
Wed
14
Arhivă Radio Chișinău