Natalia Catanoi a fost suspendată din funcția de șefă a CNAMUP. Reacția ministrului Sănătății

  • 16 Ianuarie 2023 14:14
Natalia Catanoi a fost suspendată din funcția de șefă a CNAMUP. Reacția ministrului Sănătății

Șefa Centrului Național de Asistență Medicală Urgentă Prespitalicească, Natalia Catanoi, a fost suspendată din funcție printr-un ordin semnat de ministrul sănătății, Ala Nemerenco. Totodată, prin același ordin, s-a dispus inițierea unei anchete de serviciu și crearea unei comisii de anchetă, transmite IPN.

Potrivit documentului, Natalia Catanoi este acuzată de management defectuos în situații de urgență, fiind înregistrate mai multe plângeri din partea pacienților și angajaților instituției. De altă parte, șefa suspendată a CNAMUP spune că nu a fost notificată despre înregistrarea unor plângeri sau nemulțumiri în adresa sa.

„Nu am fost verificată de către nimeni în aceste șase luni de  activitate. Am fost unul dintre cei mai buni specialiști din Republica Moldova în funcția de medic de urgență. O să contest suspendarea mea și o să revin în funcție”, a declarat Natalia Catanoi în cadrul unei conferințe de presă.

Ea susține că acuzațiile privind lipsa de profesionalism nu corespund adevărului, iar dacă e să plece din sistem, o va face cu demnitate, făcându-și mai întâi dreptate. „Eu sunt profesionistă, iar managementul nu poate fi defectuos atât timp cât am avut în spate o echipă de profesioniști. Dar este clar că dacă nu ești dorit în sistem, atunci nu poți lucra. Totuși, dacă e să plec, o voi face cu capul sus. Nu am fost atenționată că sunt plângeri în adresa mea”, a mai spus Catanoi.

Natalia Catanoi s-a adresat și colegilor din sistem. „Stimați colegi din toată republica, indiferent de Comisia de evaluare, în această instituție sunt profesioniști. O să plec cu capul sus pentru că nu am furat, nu am încălcat legea”, a spus ea.

Ministerul Sănătății Ala Nemerenco vine cu o reacție unde menționează că la numirea în funcție a Nataliei Catanoi, ministerul în calitate de Fondator, luând în considerare faptul că țara se află în situație de urgență, cu un război alături, i-a înaintat obiective clare pentru un termen scurt - restructurarea și modernizarea instituției, îmbunătățirea calității serviciilor medicale, creșterea rapidității intervențiilor și curățirea de toate schemele vechi de corupție și elemente penale.

CNAMUP este o instituție strategică, una din cele mai importante în țară, cu un colectiv de circa 6000 personal și un buget de peste un miliard de lei. S-a făcut renumită prin mai multe dosare de corupție deschise în a.2017-2018 directorului de atunci Boris Golovin care activează bine-merci si astăzi cu suportul dnei director.

Pentru că directorul nu s-a isprăvit nici cu una din misiuni, și nu a demonstrat abilități de a gestiona o așa instituție mare, ba mai mult, oferă protecție personală și menține în funcții penali, iar pentru ca să nu fie atinsă, și-a tras mai recent și un carnet de partid PAS, am luat decizia de a-i cere demisia, iar din moment ce a refuzat, am suspendat-o în condițiile legii, cu deschiderea anchetei de serviciu”, scrie Nemerenco pe pagina sa de Facebook.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
12,74
Cer senin
Umiditate:73 %
Vint:2,06 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău