NASA vrea sa înceapă sa trimită oameni pe Lună, la finalul anului 2020

  • 24 Februarie 2018 15:56
NASA vrea sa înceapă sa trimită oameni pe Lună, la finalul anului 2020

NASA a susținut că vrea să înceapă aselenizarea pe suprafața Lunii, colonizarea planaetei Marte nefiind considerată o prioritate în acest moment, scrie IFL Science.

Robert Lightfoot, în calitate de administrator al NASA, a expus recent planurile agenției spațiale până în 2030. "Vom avea parte de zboruri constante spre și dinspre Lună, care ne vor permite să ne ducem la îndeplinire munca pe care ne-am propus-o", a declarat acesta.

Misiunile vor fi făcute posibile de o stație spațială lunară pe care NASA plănuiește să o construiască și care poartă denumirea de Lunar Orbital Platform-Gateway. Prima parte a acesteia, unitate de propulsie și putere, va fi lansată în 2022.

Începând cu anul 2023, agenția plănuiește să construiască habitate pe stația spațială, care vor fi poziționate relativ aproape de Lună. Acestea vor fi construite special să îi permită echipajului să petreacă în spațiu între 30 și 60 de zile.

NASA va începe inițial cu misiuni robotice de aselenizare, urmând ca mai apoi să treacă la misiunile mai complexe, care să ducă oamenii pe suprafața Lunii.

Stația spațială va fi folosită pentru a explora Luna și resursele ei, dar și pentru cercetările științifice și tehnologice și pentru viitoarele călătorii în spațiu.

Sursa: Hotnews.ro

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Jurnal militar
Meteo Chișinău
8,24
Cer senin
Umiditate:76 %
Vint:1,54 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău