NASA | Tribut pentru Stephen Hawking

  • 14 Martie 2018 09:52
NASA | Tribut pentru Stephen Hawking

Astronauți, oameni de știință și celebrități din lumea întreagă au reacționat pe rețelele de socializare la aflarea veștii morții lui Stephen Hawking, însă cel mai emoționant mesaj vine de la NASA. Fizicianul a decedat miercuri dimineață la locuința sa din Cambridge, la vârsta de 76 de ani.

Unul dintre visurile Stephen Hawking a fost să ajungă în spațiu, însă acest lucru nu a fost posibil așa că NASA a ținut să-l omagieze publicând un videoclip în care fizicianul vorbește despre cum a trăit un zbor de test. „În 2007 am fost suficient de norocos să experimentez microgravitația în cadrul unui zbor în condiții de gravitate zero. Pentru mine asta a însemnat libertate totală. Cei care mă cunosc foarte bine spun că zâmbetul meu a fost cel mai mare pe care l-au văzut vreodată, am fost Superman pentru acele câteva minute”, spunea Hawking.

NASA scrie pe Twitter că „teoriile lui Stephen Hawking au deblocat universul posibilităților pe care noi și lumea le explorăm”. „Continuă să zbori ca Superman în microgravitație”, încheie Agenția Spațială Americană.

Sursa: Digi24

Tags

Alte Noutati

LIVE: Un pământ și două ceruri cu Ana Bantoș
Meteo Chișinău
16,24
Cer senin
Umiditate:33 %
Vint:4,63 m/s
Mon
9
Tue
11
Wed
10
Thu
13
Fri
12
Arhivă Radio Chișinău