NASA numește un nou director al programului pentru misiuni cu echipaj uman

  • 13 Iunie 2020 10:33
NASA numește un nou director al programului pentru misiuni cu echipaj uman

Agenția spațială americană NASA a numit-o pe Kathy Lueders în funcția de director al programului pentru misiuni cu echipaj uman, informează sâmbătă DPA, preluat de Agerpres.

Șeful NASA, Jim Bridenstine, a ales-o vineri în această funcție pe Lueders, care lucrează pentru agenția spațială americană din 1992, a precizat agenția într-un comunicat.

''Kathy ne oferă experiența și pasiunea extraordinare de care avem nevoie pentru a continua să avansăm cu Artemis și cu obiectivul nostru de a aseleniza prima femeie și următorul bărbat pe Lună până în 2024'', a spus Bridenstine.

Lueders a monitorizat lansarea, în urmă cu două săptămâni, a doi astronauți americani care au devenit primii oameni care au ajuns cu o navetă spațială privată la Stația Spațială Internațională (ISS).

Predecesorul său, Douglas Loverro, a demisionat cu doar câteva zile înaintea de lansare, ceea ce a provocat o anumită îngrijorare în legătură cu care nici Loverro, nici NASA nu au oferit explicații clare.

Kathy Lueders este responsabilă pentru revenirea în siguranță a celor doi astronauți americani, Robert Behnken și Douglas Hurley.

Într-un e-mail trimis colegilor și consultat de Reuters, Douglas Loverro a precizat că plecarea sa a avut la bază ''efectele acțiunilor personale'', menționând, fără să ofere prea multe explicații, ''riscurile'' pe care le-a luat pentru a respecta termenul limită al agenției americane de a trimite misiuni cu echipaj uman pe Lună până în 2024. ''Este clar că am făcut o greșeală în acea alegere și sunt singurul care trebuie să suporte consecințele'', a adăugat el.

Doug Loverro a preluat funcția în octombrie anul trecut pentru a conduce eforturile NASA de a trimite din nou misiuni cu echipaj uman pe Lună până în 2024, în carul unui calendar accelerat stabilit de administrația Trump în 2019.

Sursa:AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
29,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:2,06 m/s
Thu
23
Fri
24
Sat
25
Sun
27
Mon
28
Arhivă Radio Chișinău