Narîșkin afirmă că a discutat cu Burns la Ankara despre Ucraina

  • 30 Noiembrie 2022 17:08
Narîșkin afirmă că a discutat cu Burns la Ankara despre Ucraina

Șeful serviciului de informații externe ale Rusiei (SVR), Serghei Narîșkin, a declarat, într-un interviu publicat miercuri, că, la întâlnirea avută în noiembrie cu directorul Agenției Centrale de Informații (CIA) a SUA, William Burns, a discutat despre probleme nucleare și despre Ucraina, transmite Agerpres.

Narîșkin și Burns, care s-au întâlnit la Ankara pe 14 noiembrie, sunt responsabilii rus și american de rangul cel mai înalt care s-au aflat față în față de la declanșarea invaziei ruse în Ucraina, transmite Agerpres.

Rusia nu a comentat anterior despre ce s-a discutat, afirmând că este un subiect sensibil. Washingtonul a declarat că Burns a transmis un avertisment cu privire la consecințele oricărei utilizări a armei nucleare de către Rusia.

Elizabeth Rood, însărcinat cu afaceri la ambasada SUA la Moscova, a spus săptămâna această pentru agenția rusă RIA că Burns ''nu a negociat nimic și nu a discutat o reglementare a conflictului din Ucraina''.

Narîșkin a afirmat pentru aceeași agenție: ''În ce mă privește, confirm declarația dnei Rood. În plus, pot menționa că cel mai des folosite cuvinte au fost 'stabilitate strategică', 'securitate nucleară', 'Ucraina' și 'regimul de la Kiev'''.

Șeful SVR a confirmat de asemenea afirmația însărcinatului cu afaceri american potrivit căreia Rusia și Statele Unite au un canal de gestionare a riscurilor și că, dacă ar fi nevoie de încă o discuție de acest fel, ea ar putea avea loc.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Colecția de Jazz cu Daniela Nicolae
Meteo Chișinău
17,74
Cer senin
Umiditate:59 %
Vint:1,54 m/s
Thu
8
Fri
8
Sat
7
Sun
4
Mon
8
Arhivă Radio Chișinău