Nancy Pelosi îl prezintă pe Joe Biden ca ''președinte ales''

  • 06 Noiembrie 2020 19:12
Nancy Pelosi îl prezintă pe Joe Biden ca ''președinte ales''

Președinta democrată a Camerei Reprezentanților, Nancy Pelosi, a vorbit vineri despre Joe Biden cu referirea de ''președinte ales'' al SUA, într-un moment în care candidatul democrat îl devansează pe republicanul Donald Trump în mai multe state cheie unde nu s-a încheiat numărarea voturilor, relatează AFP, preluat de Agerpres.

''În această dimineață pare evident că echipa Biden-Harris va câștiga Casa Albă'', a spus la o conferință de presă Nancy Pelosi despre Joe Biden și Kamala Harris, care va fi vicepreședinte al SUA odată cu alegerea lui Biden.

''Președintele ales Biden are un mandat solid pentru a conduce'', a susținut președinta democrată a Camerei Reprezentanților. ''Joe Biden este un unificator, el dorește să unească oamenii'', a asigurat ea.

În acest timp, echipa de campanie a lui Donald Trump susține că alegerile ''nu s-au încheiat'' și contestă avansul luat de Biden în mai multe state cheie, reclamând și fraude. Candidatul republican a susținut încă dinaintea scrutinului că votul prin corespondență, folosit masiv la aceste alegeri desfășurate în condiții de pandemie, este predispus la fraude. Dar el nu reușește să aducă dovezi.

Pe lângă scrutinul prezidențial, democrații par să-și păstreze majoritatea în Camera Reprezentanților, dar Senatul este în continuare disputat.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Muzică*Știri*Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:42 %
Vint:9,77 m/s
Sat
16
Sun
17
Mon
19
Tue
16
Wed
13
Arhivă Radio Chișinău