Nancy Pelosi: Faptele care au dus la declanșarea procedurii de destituire a lui Trump sunt "incontestabile"

  • 27 Septembrie 2019 19:15
Nancy Pelosi: Faptele care au dus la declanșarea procedurii de destituire a lui Trump sunt

Lidera democraților din Congresul american, Nancy Pelosi, a dat asigurări vineri că faptele care au dus la declanșarea unei proceduri de destituire împotriva lui Donald Trump sunt "incontestabile", relatează AFP, preluat de Agerpres.

Casa Albă e zguduită de un scandal declanșat de sesizarea de către un avertizor de integritate a unei conversații între președintele american și cel ucrainean, în cadrul căreia Donald Trump îi cere omologului său Volodimir Zelenski să ancheteze asupra unui potențial rival în alegerile prezidențiale din 2020, Joe Biden.

Drept reacție, Nancy Pelosi a anunțat marți declanșarea unei proceduri de destituire împotriva lui Donald Trump.

"Ceea ce președintele a făcut este clar și nu ne-a lăsat altă alegere decât să mergem înainte", a declarat Nancy Pelosi în cadrul unui interviu pentru postul MSNBC. În fața "unei chestiuni de securitate națională atât de capitală, nu ne-a lăsat de ales", a spus ea.

Cu câteva zile înainte de discuția telefonică între cei doi lideri, Donald Trump a înghețat aproape 400 de milioane de dolari reprezentând un ajutor financiar pentru Kiev, care au fost în cele din urmă deblocate la începutul lui septembrie.

Democrații îl suspectează că a utilizat acest mijloc pentru a face presiune asupra lui Zelenski. Siguri de controlul lor în Camera Reprezentanților, ei l-ar putea pune pe Trump sub acuzare, primul pas în procedura de "impeachment" sau destituire.

Această inițiativă, o raritate în istoria americană, are pentru moment puține șanse de a reuși, din cauza majorității republicane din Senat.

Nancy Pelosi a făcut apel vineri la democrați și la republicani "să pună țara înaintea partidelor".

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:86 %
Vint:5,66 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău