Nancy Pelosi, desemnată de democrați să conducă în continuare Camera Reprezentanților

  • 19 Noiembrie 2020 08:43
Nancy Pelosi, desemnată de democrați să conducă în continuare Camera Reprezentanților

Deputații democrați au ales-o din nou pe Nancy Pelosi, în vârstă de 80 de ani, pentru a conduce Camera Reprezentanților, unde vor avea o majoritate redusă la începutul mandatului lui Joe Biden, relatează AFP, potrivit Agerpres si Digi24.ro

„Felicitări lui Nancy Pelosi, aleasă din nou de democrații din Cameră să fie curajoasa noastră lideră și candidată pentru postul de speaker al Camerei din cel de al 117-lea Congres”, a postat pe Twitter comisia democrată însărcinată cu nominalizarea.

Deși s-au ridicat unele voci care au cerut o persoană mai tânără în această funcție, Nancy Peolosi va fi cea care va depune jurământul în ianuarie, după un vot formal al deputaților la începutul noii sesiuni parlamentare. Joe Biden va fi învestit la puțin timp după aceea al 46-lea președinte american.

Cele 435 de locuri ale Camerei Reprezentanților au fost supuse votului în același timp cu scrutinul prezidențial de la 3 noiembrie.

Cine este Nancy Pelosi

Principala opozantă a lui Donald Trump în timpul mandatului republicanului, Nancy Pelosi a preluat șefia Camerei în ianuarie 2019, după alegerile de la jumătatea mandatului.

În contextul unei fronde a aripii progresiste a partidului, ea a acceptat să-și limiteze mandatul la patru ani, respectiv până la viitoarele alegeri de la jumătatea mandatului, care vor avea loc în noiembrie 2022.

Nancy Pelosi a mai ocupat acest post între 2007 și 2010, fiind pe atunci prima femeie din istoria SUA care a deținut această funcție crucială.

Președintele Camerei Reprezentanților este cel al treilea cel mai important om din SUA, după președinte și vicepreședinte.

Sursa:Digi24.ro

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău