Nagorno-Karabah: ONU cere ''încetarea imediată a focului'' (Bachelet)

  • 09 Octombrie 2020 19:30
Nagorno-Karabah: ONU cere ''încetarea imediată a focului'' (Bachelet)

Înaltul comisar al ONU pentru drepturile omului a cerut vineri părților beligerante din Nagorno-Karabah, unde persistă lupte intense, să se ajungă urgent la o încetare a focului, relatează AFP, preluat de Agerpres.

Într-un comunicat, Michelle Bachelet consideră ''foarte îngrijorător faptul că în ultimele zile zone populate ar fi fost vizate și bombardate cu arme grele în zona de conflict și în împrejurimile sale'' și solicită ''încetarea focului urgent în fața impactului asupra civililor''.

Din 27 septembrie, etnici armeni din Nagorno-Karabah și forțele azere se confruntă din nou în această regiune muntoasă, teritoriu azer locuit de majoritate armeană. Ultimele ore au adus o speranță de răgaz, președinția franceză asigurând că beligeranții se îndreaptă ''spre un armistițiu'' vineri seara sau sâmbătă.

Bilanțul oficial a ajuns vineri dimineață la peste 400 de morți, între care 22 de civili armeni și 31 de azeri.

Cele două țări din Caucaz au o dispută de lungă durată asupra Nagorno-Karabah. Deși în 1994 a fost încheiat un acord de încetare a focului, frecvent Armenia și Azerbaidjanul se acuză reciproc de atacuri în Nagorno-Karabah și de-a lungul frontierei dintre ele. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Obiectiv, România!
Meteo Chișinău
11,07
Cer acoperit de nori
Umiditate:89 %
Vint:7,2 m/s
Fri
9
Sat
10
Sun
7
Mon
9
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău