Nagacevschi, despre acuzațiile PAS-ului referitor la evaluare judecătorilor

  • 20 Ianuarie 2020 16:10
Nagacevschi, despre acuzațiile PAS-ului referitor la evaluare judecătorilor

Actuala guvernare nu a renunțat la evaluarea procurorilor. Declarația a fost făcut pe Facebook și aparține ministrului Justiției Fadei Nagacevschi. Aceasta vine în contextul în care președinta Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Maia Sandu, și deputatul Sergiu Litvinenco au acuzat noua putere că ar încerca să preia controlul asupra justiției.

Ministrul Justiției se arată nedumerit de declarațiile PAS-ului. „Mesajul actorilor politici este imprevizibil. Or, aceștia, pe de o parte, spun că, sistemul judecătoresc este subordonat și corupt, fiind necesară o intervenție urgentă, iar pe de altă parte, declară că, se încearcă o resubordonare a sistemului judecătoresc. Totodată vreau să dezmint acuzația gratuită că, sistemul politic a renunțat la evaluarea procurorilor, aceasta fiind o prioritate a guvernării pentru revigoarea sistemului procuraturii”, a scris Fadei Nagacevschi pe Facebook.

Amintim că, Partidul Acțiune și Solidaritate a criticat astăzi proiectul ce se referă la evaluarea judecătorilor, considerând că acesta deviază de la ideea inițială, iar judecătorii vor fi în continuare supuși presiunilor politice.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Matinal cu Victoria Cușnir și Sergiu Scânteian
Meteo Chișinău
10,24
Ceață
Umiditate:100 %
Vint:0,51 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău