Naftogaz numește un nou director general

  • 04 Noiembrie 2022 15:30
Naftogaz numește un nou director general

Fostul ministru ucrainean Oleksiy Chernyshov a preluat vineri funcția de director general al companiei energetice de stat Naftogaz, care se confruntă cu multiple dificultăți, inclusiv problema datoriei și războiul cu Rusia, transmite Reuters.

Chernyshov, în vârstă de 45 de ani, fost ministru pentru Comunități și Dezvoltare Teritorială, a fost numit printr-un decret guvernamental semnat de premierul Denis Șmîgal. El îl înlocuiește pe Yuriy Vitrenko, care a demisionat săptămâna aceasta de la conducerea Naftogaz, fără a da explicații.

Naftogaz este cea mai mare companie ucraineană de petrol și gaze, iar subsidiara sa, Ukrtransgaz, operează un sistem de conducte care transportă gazul rusesc către Europa.

În primul semestru din 2022, Naftogaz a înregistrat pierderi nete de 57,16 miliarde hrivne (1,57 miliarde de dolari), de la 1,65 miliarde hrivne în urmă cu un an, în contextul atacurilor rusești din ultimele săptămâni asupra facilităților energetice ucrainene, transmite Agerpres.

Compania a precizat că discută noi condiții pentru restructurarea datoriei sale.

De asemenea, Naftogaz este blocat într-un litigiu cu compania energetică rusă de stat Gazprom privind tranzitul gazelor rusești.

Tags

Alte Noutati

LIVE: De la ABC la BAC
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău