Nadejda Savcenko va fi supusă unui nou test la poligraf

  • 24 Iulie 2018 11:37
Nadejda Savcenko va fi supusă unui nou test la poligraf

Deputata Radei Supreme a Ucrainei Nadejda Savcenko, femeia-pilot ucraineană arestată și ținută în detenție într-un penitenciar din Rostov pe Don, din Rusia, va fi supusă marți, 24 iulie, unui nou test poligraf, anunță Biroul de presă a deputatei, pe pagina sa de Facebook.

„Pe data de 24 iulie, la ora 9:00, la Institutul de Cercetări Științifice de Expertize Judiciare din Kiev, urmează să aibă loc/să fie reluată și continuată procedura de test poligraf și analiza stărilor psihofiziologice ale Nadejdei Savcenko”, se precizează în comunicatul postat pe Facebook.

În luna iunie, avocații lui Savcenko au solicitat instanței de judecată repetarea expertizei asupra stărilor psihofiziologice ale Nadejdei Savcenko, cu testul poligraf.

Aleasă în parlament ca deputată a opoziției, a devenit un critic vehement al guvernului președintelui Petro Poroșenko, devenind la rândul său ținta multor critici din cauza convorbirilor purtate cu liderii separatiștilor fără acordul guvernului și al declarației că Kievul trebuie să accepte anexarea Crimeii de către Rusia.

Acum, este acuzată de plănuirea unor atacuri teroriste la Kiev cu arme primite de la separatiști.

Înainte ca parlamentul să-și dea încuviințarea pentru arest, în martie 2018, procurorul general Iuri Luțenko a spus în fața deputaților că fosta militară ar fi plănuit răsturnarea ordinii constituționale în Ucraina. 

Nadejda Savcenko crede că este o figură incomodă pentru puterea de la Kiev pe care o acuză de corupție, de neputința de a face reforme și conduce țara.

 

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Lumina cuvântului * Muzică
Meteo Chișinău
20,24
Cer senin
Umiditate:45 %
Vint:4,63 m/s
Mon
15
Tue
15
Wed
14
Thu
16
Fri
16
Arhivă Radio Chișinău