Muzica autohtonă a anilor '60-80, într-un concert la Palatul Național

  • 25 Ianuarie 2023 18:09
Muzica autohtonă a anilor '60-80, într-un concert la Palatul Național

Moldovan Youth Orchestra, condusă de Andriano Marian, va prezenta piesele autohtone inspirate din anii '60-80 într-un concert la Palatul Național. Potrivit organizatorilor, această perioada s-a remarcat prin apariția unor compozitori, soliști, textieri ce au creat melodii unice ca originalitate și expresie artistică, fiind denumită ulterior „perioada de aur”. Concertul va fi organizat sub genericul: „Țară Mică-Cântec Mare: Muzica Anilor `60-80” pe 12 februarie, cu începere de la ora 18.00, transmite IPN.

Ideea spectacolului a fost inspirată de către Vitalie Corniciuc, un iubitor și un cunoscător al muzicii acelei perioade și care a participat activ la creionarea repertoriului împreună cu Andriano Marian. „Nu am crezut niciodată că voi găsi atâta muzică bună și un sentiment puternic de mândrie la noi acasă după un timp în care aplecam urechea în alte părți. Este extraordinară dorința, motivația, ambiția și originalitatea eroilor muzicali ai acele perioade, și asta într-o perioadă fără Youtube și Twitter. Vom da tot ce avem mai bun ca să realizăm un spectacol ce ne va rămâne mult timp în inimi”, a declarat Andriano Marian, dirijorul și producătorul concertului.

Concertul vrea să readucă publicului melodii ce au fost descoperite în colecțiile de Vinyl ale melomanilor din Chișinău. Spectacolul reprezintă culminația turnelui realizat în cinci orașe din țară: Drochia, Edineț, Bălți, Drochia și Comrat.

Pe scenă vor prinde viață din nou melodii necunoscute semnate de Iurie Sadovnic, Anatol Dumitraș, Anatol Neamțu, Valentin Dînga. Va fi dată o nouă culoare șlagărelor îndrăgite de public din repertoriul formațiilor și artișitlor „Noroc”, „Orizont”, „Tinerețe”, Șiko Aranov și ansamblului de jazz „Bucuria”.

La concert vor fi prezenți și invitați speciali, precum Constantin Moscovici, Ricu Vodă, Radu Dolgan, Petru Toma.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnal Chișinău
Meteo Chișinău
10,52
Câțiva nori
Umiditate:99 %
Vint:4,12 m/s
Thu
16
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău