Muzeul Național al Literaturii Române din București, laureat al premiului DASA pentru educație oferit de European Museum Academy

  • 19 Septembrie 2021 11:10
Muzeul Național al Literaturii Române din București, laureat al premiului DASA pentru educație oferit de European Museum Academy

Muzeul Național al Literaturii Române din București este laureatul pe anul 2021 al premiului DASA pentru educație, oferit de fundația European Museum Academy sâmbătă, la Haga, în cadrul unei ceremonii desfășurată online, transmite duminică DPA, potrivit Agerpres.

Premiul DASA se concentrează asupra calității oportunităților de învățare deschise de muzee. Criteriile de bază pentru acordarea acestui premiu sunt educaționale, conform informațiilor de pe site-ul European Museum Academy. Aceste criterii sunt calitatea povestirii, oportunitățile de învățare, creativitatea designului expozițional și programarea activităților educaționale.

O atenție deosebită este acordată medierii personale, participării interactive a publicului și melanjului dintre educație și divertisment. Printre altele, juriul a acordat acest premiu Muzeului Național al Literaturii Române din București pentru programele educaționale prin care muzeul a demonstrat curaj și o atitudine fără compromisuri față de probleme actuale.

În cadrul galei, fundația European Museum Academy a oferit premiul Art Museum Muzeului Trapholt de Artă Modernă din Kolding, Danemarca, considerând această instituție de cultură daneză drept un model cultural special în peisajul european.

Muzeul Pinakothek der Moderne din Munchen a fost de asemenea menționat la această categorie cu o recomandare specială.

Muzeul viitorului din Berlin, Futurium, a primit premiul Luigi Micheletti din partea fundației European Museum Academy. Juriul a apreciat modul de prezentare clar al unor subiecte viitoare importante și instalațiile artistice expuse.

European Museum Academy este o fundație cu sediul la Haga, în care sunt reprezentate 44 de țări. Obiectivul acestei fundații este de a promova dezvoltarea instituțiilor muzeale ca instrumente de schimbare socială.

Tags

Alte Noutati

LIVE: La minut
Meteo Chișinău
21,24
Câțiva nori
Umiditate:56 %
Vint:3,6 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
15
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău