Muzeografi, instruiți în cadrul unui proiect comun R. Moldova - România

  • 17 Februarie 2022 10:30
Muzeografi, instruiți în cadrul unui proiect comun R. Moldova - România

Mai mulți muzeografi din Regiunea Centru a Republicii Moldova, beneficiari ai proiectului transfrontalier MuseumInfoTur, participă în perioada 16-18 februarie la o instruire cu genericul „Interpretarea patrimoniului cultural pentru grupuri turistice". Sesiunea se desfășoară în regim online și este organizată de partenerul proiectului, Asociația de Cooperare Transfrontalieră Euroregiunea Dunării de Jos din Galați, România, transmite MOLDPRES.

„Ramura de turism are nevoie de susținere pentru că muncind cu specialiștii din teritoriu, în cadrul acestui proiect, am înțeles că avem cu ce ne mândri, iar Centrele noastre de Informare Turistică vor veni în sprijinul vizitatorului, oferindu-i informații veridice despre ce, unde și cum se poate ajunge la cele mai originale destinații din regiune. Agenda acestui training este una foarte bine structurată și sperăm că se pliază pe necesitățile participanților", a explicat pentru MOLDPRES Lilia Țurcan, managerul proiectului "MuseumInfoTur - Valorificarea și sporirea vizibilității patrimoniului cultural și istoric în cadrul rețelei transfrontaliere de muzee - Centre de Informare Turistică".

Acest proiect transfrontalier este realizat de Agenția de Dezvolatre Regională (ADR) Centru în parteneriat cu Asociația de Dezvoltare a Turismului în Moldova (R. Moldova) și Asociația de Cooperare Transfrontalieră „Euroregiunea Dunărea de Jos" (România). Acesta este finanțat de Uniunea Europeană prin Instrumentul european de vecinătate și co-finanțat de beneficiarii proiectului.

În prezent, în cadrul proiectului, pe lângă sesiunile de instruire, sunt desfășurate lucrări ce prevăd dotarea Centrelor de informare turistică cu mobilier și panouri informative, crearea unui profil al destinațiilor turistice majore din arealul proiectului, pentru a fi determinate mai multe trasee turistice comune și în același timp pentru stabilirea unor programe excursioniste. Totodată, este în plin proces de elaborare un brand comun al rețelei, precum și un Ghid al Destinațiilor turismului cultural transfrontalier din Republica Moldova și România, în localitățile parte a proiectului, conform ADR Centru.

Perioada de implementare a proiectului transfrontalier MuseumInfoTur este 14 aprilie 2020 - 13 mai 2022 și prevede crearea Centrelor de informare turistică în cadrul muzeelor din Călărași, Criuleni, Mereni, Orhei, Strășeni, Șoldănești, Rezina și Galați(România).

Tags

Alte Noutati

LIVE: BIZNEWS cu Corneliu Rusnac
Meteo Chișinău
13,29
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:4,63 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău