Muzeele Vaticanului se vor redeschide la 1 iunie

  • 23 Mai 2020 16:00
Muzeele Vaticanului se vor redeschide la 1 iunie

Muzeele Vaticanului, în care se află și faimoasa Capelă Sixtină, urmează să se redeschidă la data de 1 iunie, după aproape trei luni în care accesul publicului nu a fost permis din cauza pandemiei provocată de noul coronavirus, relatează sâmbătă agenția DPA, preluat de Agerpres.

Vizitatorii se vor putea întoarce în Muzeele Vaticanului în condițiile în care respectă obligativitatea de a purta mască, mențin distanța fizică și acceptă termoscanarea la intrare, conform unui comunicat emis de instituție.

Pentru a permite responsabililor muzeului să țină evidența numărului de persoane, vizitatorii trebuie să rezerve bilete în avans, în acest caz nefiind percepută taxa suplimentară obișnuită de 4 euro în plus față de biletul standard de 17 euro.

Muzeele au fost închise la data de 8 martie în cadrul eforturilor Vaticanului de limitare a răspândirii noului coronavirus, care la acea vreme făcea ravagii în Italia.

De la data de 1 iunie va fi redeschisă și reședința pontificală de vară de la Castel Gandolfo, aflată la aproximativ 30 de kilometri sud-est de centrul Romei.

Bazilica Sf. Petru, închisă la începutul lunii martie, a fost redeschisă la 18 mai. 

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
13,29
Cer senin
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău