Muntenegru: O bandă de traficanți de droguri planifica asasinarea vicepremierului

  • 27 Aprilie 2021 08:22
Muntenegru: O bandă de traficanți de droguri planifica asasinarea vicepremierului

O bandă de traficanți de droguri planifica asasinarea vicepremierului muntenegrean Dritan Abazovic ca răzbunare pentru arestarea recentă a mai multor membri ai acesteia, a anunțat luni ministerul de interne de la Podgorița, transmite AFP, preluat de Agerpres.

Poliția muntenegreană i-a arestat săptămâna trecută pe Slobodan Kascelan, presupusul șef al acestei grupări cunoscute sub numele de "clanul Kavac", localitate din golful Kotor, pe coasta adriatică, precum și pe alți cinci membri ai acestei grupări infracționale.

Membrii acestei bande duc un război nemilos împotriva unei bande rivale din localitatea învecinată, Skaljari, după dispariția în 2014, într-un port spaniol, a aproximativ 300 de kilograme de cocaină, potrivit presei locale.

Aceste reglări de conturi au provocat de atunci peste 40 de victime, în Muntenegru, Serbia, dar și în Grecia, Spania, Ucraina și Austria.

După aceste arestări, vicepremierul Dritan Abazovic a salutat "cel mai mare succes din ultimul deceniu" în lupta împotriva infracționalității organizate.

Autoritățile au dezvăluit însă luni detaliile unui plan de răzbunare pregătit de membrii acestei bande.

Aceștia intenționau "să întreprindă acțiuni menite să pună în pericol viața vicepremierului (...) ca răspuns la arestările și urmărirea penală pentru comiterea infracțiunilor", a declarat ministerul de interne într-un comunicat de presă.

Ei sunt acuzați pentru diverse infracțiuni, inclusiv crime.

Alți opt membri sunt căutați de poliție.

"Avem de-a face cu grupuri infracționale cu influență regională", a mai spus Abazovic.

"Muntenegru va înfrunta infracționalitatea organizată (...). Promitem că ea nu va domni în această țară", a spus el.

Muntenegru are o populație de 620.000 de locuitori și este considerat o placă turnantă pentru traficul de țigări și droguri.

Se crede că bandele locale au legături directe cu grupuri infracționale din America de Sud, ceea ce le oferă o poziție dominantă în livrarea de cocaină în Europa.

Sursa:Agerpres

Tags

Alte Noutati

LIVE: Bună dimineața, România!
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:91 %
Vint:3,6 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
8
Tue
11
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău