Muniție ruginită din perioada sovietică „pregătită” pentru frontul din Ucraina. Imaginile postate de propagandiștii ruși

  • 23 Februarie 2023 10:32
Muniție ruginită din perioada sovietică „pregătită” pentru frontul din Ucraina. Imaginile postate de propagandiștii ruși

Ministerul Apărării al Federației Ruse a tăiat furnizarea de muniție către gruparea Wagner nu numai din cauza conflictului cu liderul grupului, Evgheni Prigojin, scrie ziare.com.

„A doua armată a lumii” are o lipsă acută de muniție. Toate unitățile rusești primesc mai puține obuze. Acest lucru a fost anunțat de canalul ”Z” de Telegram al propagandei ruse „VChK-OGPU”.

„Când Prigojin declară că există suficientă muniție în depozitele Ministerului Apărării, nu are informații. Situația cu muniția este deplorabilă, dar acest fapt este ascuns cu grijă”, a scris o sursă din armată.

Aceasta a lansat documente și imagini care confirmă informațiile. Așadar, sursa a arătat o fotografie cu obuze ruginite pe care Ministerul Apărării le trimite pe front. Muniția se sfărâmă literalmente în mâini și este absolut inutilizabilă, scrie sursa citată.

Astfel, stocurile sovietice de obuze ale Rusiei au fost suficiente doar pentru un an de ostilități active.

Se știe că în prima etapă a războiului, Rusia a folosit aproximativ 60.000 de cartușe pe zi, dar astăzi acest număr a scăzut la 20.000. Rușii nu mai sunt în stare să folosească tactica puțului de foc pe un front larg.

Este important de menționat că disputa dintre Ministerul Apărării al Federației Ruse și Prigojin a atins un nou nivel. Liderul Wagner a acuzat comandamentul militar că a distrus gruparea din cauza reducerii aprovizionării cu obuze.

O fotografie cu un munte de cadavre ale mercenarilor a fost postată pe internet, iar Prigojin a declarat: „Ar fi trebuit să fie de 5 ori mai puține”.

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograful de vineri cu Victor Buruiana
Meteo Chișinău
25,24
Cer senin
Umiditate:29 %
Vint:6,17 m/s
Sat
14
Sun
14
Mon
17
Tue
20
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău