Municipiul Ungheni a fost desemnat din nou Capitala Tineretului

  • 20 Decembrie 2022 15:42
Municipiul Ungheni a fost desemnat din nou Capitala Tineretului

După 11 ani, titlul „Capitala Tineretului” vine din nou la Ungheni. Ungheniul a fost prima localitate din Republica Moldova, desemnată Capitala Tineretului în 2011. Proiectul elaborat pentru concurs a acumulat cel mai mare punctaj - 53, precizează Primăria municipiului Ungheni într-un comunicat de presă citat de IPN.

Potrivit reprezentanților Primăriei, acest titlu oferă posibilitatea de a organiza mai multe evenimente dedicate generației tinere. Printre evenimentele majore se numără: Maratonul tinerelor familii pentru sănătate, ECO-Inovation Hackathon, Forumul Internațional „Tinerii – ambasadorii participării civice”, Cursul de instruire privind managementul proiectelor. La fel vor fi organizate Școala de jurnalism, Gala tinerilor activi, diverse competiții și concursuri.

„Menționăm capacitatea de implementare și infrastructura locală dezvoltată… Referitor la experiența autorităților administrației publice locale în implementarea proiectelor de tineret, municipiul Ungheni are numeroși parteneri”, se arată în procesul-verbal al comisiei de evaluare, prezidată de Sergiu Gurin, secretar de stat la Ministerul Educației și Cercetării.

Concursul pentru selectarea localității care va deține statutul ,,Capitala Tineretului - 2023” a fost lansat pe 27 septembrie, de Ministerul Educației și Cercetării. Pentru implementarea Programului MEC va aloca mijloace financiare în valoare de circa un milion de lei, oferind și suport metodologic și logistic.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
12,74
Cer acoperit de nori
Umiditate:83 %
Vint:6,17 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău