Municipiul Iași găzduiește ediția din acest an a Galei Destinația Anului

  • 13 Aprilie 2023 13:21
Municipiul Iași găzduiește ediția din acest an a Galei Destinația Anului

Primarul Mihai Chirica a anunțat că pe 27 aprilie, la Palatul Culturii, va fi organizată Gala Destinația Anului 2023, eveniment în cadrul căruia vor fi anunțate destinațiile turistice câștigătoare în fiecare categorie, transmite Agerpres.

Potrivit primarului Iașiului, au fost peste 300.000 de voturi exprimate din partea publicului pentru Destinația Anului 2023 în România, cel mai amplu proiect de promovare turistică derulat la nivel național.

„Au fost de trei ori mai multe voturi decât în anii precedenți. În urma nominalizărilor primite din partea publicului sunt peste 100 de destinații turistice din România s-au înscris formal în Clubul Destinația Anului. Sunt 60 de destinații finaliste selectate în nouă categorii. Noi am participat la patru dintre acestea. Am concurat ca oraș al creatorilor - "Iașul nostru", a concurat și prin "Palatul Culturii", prin "Pleiada Boutique Hotel" și printr-un eveniment sportiv național - "Brizo" - volei pe plajă. Toate cele nouă destinații câștigătoare vor fi prezentate în cadrul emisiunii "Destinația Anului" pe Prima TV, începând cu luna iunie. Mulțumesc tuturor celor care au votat Iașul și mulțumesc tuturor celor care, indiferent că e vorba de instituții publice, operatori de turism sau organizații neguvernamentale, fac din orașul nostru o destinație turistică tot mai căutată, mai apreciată și mai admirată", a declarat primarul Mihai Chirica.

La ediția din acest an au fost organizate nouă categorii de concurs: "Orașe care inspiră", "Tărâmuri cu istorie și tradiție", "Comori naturale", "Stațiuni turistice", "Parcuri de distracție și aventură", "Atracții Cultural-Educative", "Resort-uri", "Boutique", "Destinații Gastronomice".

Primarul Iașiului a declarat că a avut un impact relevant faptul că în anul 2022, în urma voturilor acordate pe platforma destinatiaanului.ro, municipiul Iași a câștigat titlul de Destinația Anului la categoria City Break.

„După această competiție Iașiul a câștigat la Londra competiția "brandul anului", s-a simțit o creștere a numărului de turiști, hotelierii au început să investească mai mult. Este suficient să câștigi o dată pentru a-ți da seama cât de important este să te promovezi turistic, pentru economia locală și, de ce nu, pentru a ne mândri în spațiul național și internațional că avem un oraș frumos", a declarat primarul Mihai Chirica. 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Agenda globală
Meteo Chișinău
9,4
Cer senin
Umiditate:87 %
Vint:3,09 m/s
Sat
13
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
16
Arhivă Radio Chișinău