Municipiul Chișinău se confruntă cu lipsa mijloacelor de transport public

  • 25 Septembrie 2017 13:17
Municipiul Chișinău se confruntă cu lipsa mijloacelor de transport public

Municipiul Chișinău se confruntă cu lipsa mijloacelor de transport public, astfel încât, în orele de vârf majoritatea sunt aglomerate, constată autoritățile Capitalei.

Potrivit primarului interimar al Chișinăului, Nistor Grozavu, este vorba în special de microbuze, pentru că o mare parte au fost retrase de pe rute.

În prezent, în Chișinău sunt înregistrate aproximativ 1100 de microbuze, dar nu toate sunt în circulație pe trasee, numărul necesar fiind, însă, de 1500, a mai spus primarul interimar.

Pe de altă parte, din lipsa unui număr suficient de pasageri, unele rute au fost abandonate, a subliniat Nistor Grozavu.

El a adăugat că solicitarea administratorilor rutelor de microbuz de majorare a tarifelor urmează să fie examinată de Consiliul Municipal Chișinău. În proiectul elaborat și prezentat CMC, tariful solicitat este de 5 lei pentru o călătorie, și nu de 10 lei, așa cum au cerut unii administratori ai rutelor de microbuze, a subliniat Nistor Grozavu.

„La ziua de astăzi nu vă pot spune că există o respingere a acestor tarife, dar nu vă pot declara că este o susținere. Urmează acele dezbateri publice atât în consiliu, cât și cu societatea civilă și atunci vom avea o situația cel puțin clară din punct de  vedre financiar economic. Partea politică rămâne să fie votată în consiliu.”

Amintim că și Regia Transport Electric cere majorarea tarifului pentru călătoria cu troleibuzul cu un leu, până la 3 lei, iar Parcul Urban de Autobuze propune tariful de 4 lei.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Deschis în week-end
Meteo Chișinău
11,24
Cer senin
Umiditate:71 %
Vint:3,09 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
9
Wed
15
Thu
15
Arhivă Radio Chișinău