Municipiul Chișinău rămâne în continuare sub cod roșu de alertă epidemiologică

  • 29 Octombrie 2021 15:12
Municipiul Chișinău rămâne în continuare sub cod roșu de alertă epidemiologică

Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a mun. Chișinău a stabilit astăzi că municipiul se va afla în continuare sub cod roșu de alertă epidemiologică, transmite MOLDPRES.

În decizie este specificat că Direcția generală asistență socială și sănătate este obligată să actualizeze Planul de răspuns și control al sistemului de sănătate din oraș la infecția de coronavirus și să înainteze modalități de fortificare a capacităților de spitalizare, în condițiile în care instituțiile municipale de sănătate și-au atins capacitatea totală de spitalizare. De asemenea, Comisia solicită Ministerului Sănătății asigurarea instituțiilor municipale de sănătate cu medicamente și preparate antivirale conform Protocolului Clinic Național de management al infecției COVID-19, notează sursa citată.

În același timp, în hotărâre se recomandă atingerea, până la 1 decembrie, a unui nivel de vaccinare de 95 la sută pentru tot personalul aflat în prima linie de contact cu cetățenii și se solicită autorităților din domeniul ordinii publice monitorizarea respectării de către persoanele fizice și juridice a prevederilor municipale și naționale pentru prevenirea și controlul pandemiei de coronavirus.

Conform datelor Ministerului Sănătății, până astăzi în R. Moldova s-au înregistrat 334 287 de cazuri de COVID-19, iar 311 818 bolnavi au fost vindecați.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
9,96
Cer senin
Umiditate:83 %
Vint:2,57 m/s
Fri
13
Sat
15
Sun
14
Mon
14
Tue
12
Arhivă Radio Chișinău