Municipiul Cahul a fost desemnată Capitala Tineretului 2024

  • 18 Martie 13:17
Municipiul Cahul a fost desemnată Capitala Tineretului 2024

Motto-ul de anul acesta al programului – „Uniți prin Acțiune!” inspiră determinare, solidaritate și responsabilitate. Evenimentul de lansare a programului marchează începutul unei serii de activități planificate pentru acest an, ce promovează implicarea civică și colaborarea între tineri și instituții, proiecte inovatoare și de susținere a dezvoltării personale și profesionale a tinerilor, transmite IPN.

Secretarul de stat al Ministerului Educației și Cercetării, Sergiu Gurin, a spus că ministerul încurajează tinerii din țară să fie mult mai activi, pentru că aceștia pun bazele unei societăți educate și prospere. „Programul Capitala Tineretului asigură o platformă de investiție în tineri și oferă oportunități de implicare civică și dezvoltare comunitară”, a adăugat secretarul de stat.

Directorul Agenției Naționale pentru Tineret, Ion Donea, a menționat că municipiul Cahul este cu un potențial deosebit, poate crea precedente pozitive care să fie replicate în toată țara. „Ne dorim să investim în tineri, în organizații de tineret, în infrastructură și cel mai important noi trebuie să investim în capacitățile umane. Pe parcursul anului vom dezvolta activități pe dimensiunea de participare, de implicare a tinerilor în procesul de luare a deciziilor, pentru că opinia tinerilor contează și ei trebuie sa fie consultați. Titlul de Capitala Tineretului este o recunoaștere a potențialului care există la Cahul, iar investiția simbolică pe care o aducem va contribui la dezvoltarea acestei comunități”, a declarat Ion Donea.

Primarul municipiului Cahul, Nicolae Dandiș, a menționat că pentru municipiu titlul de Capitala Tineretului înseamnă un imbold enorm pentru tot ceea ce înseamnă investiție în activități de tineret. Edilul a îndemnat toți tinerii din țară să investească în experiențe, în formarea lor și să dedice mai mult timp pentru a petrece în sistemul educațional.

Capitala Tineretului este un program național elaborat de către Ministerul Educației și Cercetării și implementat de Agenția Națională pentru Tineret, care se concentrează pe susținerea activităților de tineret ale autorității administrației publice locale, organizațiilor necomerciale și societății civile, organizațiilor internaționale, precum și ale autorităților administrației publice centrale în cadrul localității ce deține acest titlu. Pentru implementarea acestui program sunt alocați din bugetul de stat peste un milion de lei.

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
19,24
Cer senin
Umiditate:34 %
Vint:2,06 m/s
Sun
15
Mon
15
Tue
15
Wed
13
Thu
11
Arhivă Radio Chișinău