Municipiile Bălți și Iași s-au înfrățit

  • 16 Ianuarie 2023 13:49
Municipiile Bălți și Iași s-au înfrățit

Municipiile Bălți din Republica Moldova și Iași din România s-au înfrățit. Acordul oficial de înfrățire a fost semnat ieri, la Bălți, de către primarii celor două orașe, Nicolai Grigorișin și Mihai Chirica, transmite MOLDPRES.

„Iașul este strâns legat de orașele Moldovei lui Ștefan cel Mare prin istoria comună, tradiții, limbă și trăire românească și, pe acest fundament de nezdruncinat, ne propunem să aprofundăm schimburile culturale, economice, academice, sportive și turistice”, a declarat primarul Mihai Chirica.

Delegația ieșeană a depus coroane de flori la bustul Poetului Național de la Liceul Teoretic „Mihai Eminescu”, precum și la monumentul aflat pe Aleea Clasicilor Culturii Naționale. Grație consulului general al României la Bălți, Petrișor - Ionel Dumitrescu, delegația ieșeană a vizitat Universitatea de Stat „Alecu Russo”, acolo unde Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași are o extensie universitară.

„Mulțumesc partenerilor din Republica Moldova pentru găzduire, pentru prietenia pe care ne-au arătat-o și pentru întreaga deschidere de a construi noi și noi legături!”, a mai spus primarul Mihai Chirica.

Tags

Alte Noutati

LIVE
Meteo Chișinău
6,07
Cer senin
Umiditate:81 %
Vint:1,54 m/s
Sat
10
Sun
6
Mon
9
Tue
12
Wed
15
Arhivă Radio Chișinău