Municipalitatea se pregătește de iarnă. S-a procurat nisip, sare și s-au verificat utilajele

  • 22 Noiembrie 2022 18:13
Municipalitatea se pregătește de iarnă. S-a procurat nisip, sare și s-au verificat utilajele

Serviciile municipale specializate au contractat cinci mii de tone de sare tehnică și șase mii de tone de nisip pentru intervenții la deszăpezire și întreținerea drumurilor publice în sezonul rece 2022-2023. Cantitățile sunt în proces de livrare. Totodată, în stocurile întreprinderii municipale „Exdrupo” mai sunt 3500 de tone de antiderapant, transmite IPN.

Șeful Direcției generale transport public și căi de comunicație, Vitalie Mihalache, menționează că această cantitate ar asigura necesarul pentru tot sezonul rece, în condițiile când anul trecut au fost folosite 9,7 mii tone de amestec și 675 de tone de sare. La necesitate, vor fi contractate volume suplimentare de material antiderapant.

Primăria capitalei menționează că „Exdrupo” are în dotare 47 de autospeciale și 23 de mecanisme funcționale pentru deszăpezire. Anul trecut au fost achiziționate două autospeciale în valoare de șase milioane de lei, iar pentru anul viitor întreprinderea intenționează să achiziționeze încă două unități de tehnică.

Direcția generală locativ-comunală și amenajare a achiziționat în acest an 1200 tone de sare tehnică, care este depozitată la toate întreprinderile de prestări servicii de sector. Potrivit șefului DGLCA, Ion Burdiumov, în săptămâna curentă materialul antiderapant va fi distribuit și la întreprinderile municipale de gestionare a fondului locativ, câte o tonă, pentru a fi gata de intervenție în caz de necesitate. Cât privește tehnica de intervenție în caz de ghețuș și ninsori, toate unitățile sunt pregătite, iar responsabilii au efectuat verificările de rigoare la fiecare întreprindere de profil pe parcursul săptămânii precedente.

Ion Burdiumov a mai specificat că pe parcursul săptămânii trecute au fost recepționate ultimele cinci sărărițe din lotul achiziționat pentru anul 2022, iar săptămâna curentă urmează să fie recepționate ultimele două tractoare achiziționate și 10 sărărițe pentru unitățile HACO contractate în anul curent.

Viceprimarul Ilie Ceban a solicitat responsabililor din cadrul serviciilor specializate să acorde o atenție sporită pregătirii către sezonul de iarnă, cu ieșiri pe teren, să-și revizuiască planurile de intervenție în caz de ninsori și să se asigure de pregătirea corespunzătoare a tehnicii necesare și a antiderapantului.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
17,24
Cer senin
Umiditate:63 %
Vint:4,12 m/s
Fri
14
Sat
14
Sun
15
Mon
16
Tue
16
Arhivă Radio Chișinău