Municipalitatea din Paris a lansat un proiect care vizează cultivarea hameiului pe fațadele și zidurile orașului

  • 19 Octombrie 2018 19:48
Municipalitatea din Paris a lansat un proiect care vizează cultivarea hameiului pe fațadele și zidurile orașului

Municipalitatea din Paris a lansat vineri un proiect care vizează cultivarea hameiului pe fațadele și zidurile orașului, recolta urmând să fie folosită de producătorii locali de bere, potrivit dpa.

Administrația a identificat 21 de amplasamente, printre care infrastructuri sportive, blocuri de locuințe, sediul primăriei, unități militare, unde ar putea fi plantat și cultivat hameiul pentru sezonul următor, a anunțat municipalitatea. 

Recoltarea se va face anul viitor, în septembrie. 

Cultivarea hameiului are ca scop sprijinirea fabricilor locale de bere pentru a-și mări producția, obiectiv realizabil datorită unui lanț mai scurt de producție. 

Un alt obiectiv al proiectului este creșterea calității vieții și a mediului din Paris prin sporirea zonelor de vegetație la 30 de hectare de grădini urbane până în 2020. O suprafață suplimentară de 100 de hectare de spațiu pentru construcții va fi, de asemenea, destinată grădinilor urbane. 

Inițiativa nu va fi gestionată de administrația parcurilor din oraș, iar cultivatorii privați de hamei sunt încurajați să se înscrie în acest proiect.

sursa: AGERPRES

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău