Muncitorii străini dintr-o localitate italiană, atacați cu pietre după apariția unui focar de COVID-19 printre ei

  • 26 Iunie 2020 15:02
Muncitorii străini dintr-o localitate italiană, atacați cu pietre după apariția unui focar de COVID-19 printre ei

În Italia au apărut două noi focare de coronavirus, cu peste 100 de oameni testați pozitiv pentru COVID-19. Potrivit postului de televiziune RAI, 43 de persoane sunt infectate la Mondragone, la circa 50 de kilometri nord-vest de Napoli, și alte 60 la o firmă de curierat din Bologna, în nord, informează Agerpres, citând agențiile dpa și AFP.

Circa 700 de persoane, majoritatea bulgari angajați în sectorul agricol, au fost plasate de luni în izolare la Mondragone, localitate situată la 60 de kilometri nord-vest de Napoli, după descoperirea a 43 de cazuri de contaminare cu COVID-19 printre ei, potrivit președintelui regiunii Campania, Vincenzo de Luca.

Ocupând ilegal un complex de cinci imobile, ei au primit ordinul de a rămâne în izolare vreme de circa 15 zile, în timp ce teste de depistare sunt în curs în tot cartierul.

Poliția a fost trimisă în această localitate din sudul Italiei, unde apariția unui focar de coronavirus printre lucrători străini suscită de mai multe zile tensiuni cu populația locală, scrie AFP.

Joi dimineața, mai multe zeci de indivizi au forțat cordonul de izolare pentru un marș de protest în oraș, suscitând tensiuni și ciocniri cu locuitorii, care au aruncat cu pietre în ei. Mai multe vehicule aparținând unor rezidenți bulgari au fost avariate, geamurile lor au fost sparte de către locuitori italieni care expuneau plăcile de înmatriculare ale acestor mașini ca pe un trofeu. Un alt vehicul a fost incendiat în timpul nopții de joi spre vineri.

Poliția a intervenit pentru a-i obliga pe protestatari să se întoarcă, în timp ce în jur de 50 de militari au sosit joi seara pentru a delimita și a face să fie respectată o zonă de izolare.

"Nimeni nu trebuie să iasă din aceste imobile timp de 15 zile. Zona va fi controlată 24 de ore din 24 de poliție, jandarmi și armată", a declarat Vincenzo de Luca pentru presa locală. "Dacă vor fi multe cazuri pozitive, voi plasa orașul în carantină", a atenționat el.

Zona plasată în carantină este formată din patru imobile, locuite majoritatea de bulgari, dintre care unii în situație ilegală, dar și de familii italiene.

În Bologna, firma de curierat Bartolini, una dintre cele mai mari din Italia, a declarat că conlucrează strâns cu autoritățile locale în domeniul sănătății pentru a opri răspândirea contaminărilor în rândul personalului său, potrivit dpa.

"Micile focare raportate în ultimele 24 de ore ne arată că lupta nu a fost câștigată încă și că trebuie să acționăm cu precauție în următoarele săptămâni", a subliniat într-un comunicat ministrul italian al sănătății Roberto Speranza.

Italia este una dintre țările cele mai lovite de pandemia de coronavirus. De la sfârșitul lui februarie și până în prezent, ea a raportat circa 240.000 de contaminări, dintre care 35.000 s-au soldat cu deces.

 

 
Tags

Alte Noutati

LIVE: Ascultă&Călătorește cu Andrei Mîțu
Meteo Chișinău
15,24
Cer senin
Umiditate:36 %
Vint:6,17 m/s
Sun
9
Mon
9
Tue
10
Wed
16
Thu
17
Arhivă Radio Chișinău