Munca peste program poate dăuna inimii

  • 28 Iulie 2017 10:36
Munca peste program poate dăuna inimii

Dacă muncim peste program, riscăm să avem probleme cu inima. Este concluzia unui nou studiu, care ne avertizează că nu trebuie să stăm mai mult de 55 de ore pe săptămână la birou.

Specialiștii de la University College din Londra au analizat timp de zece ani peste 85.000 de bărbați și femei de vârstă medie. Și au ajuns la concluzia că nu trebuie să lucrăm mai mult de 15 ore în plus față de programul normal de muncă. Dacă depășim, vom avea un risc cu 40 la sută mai mare de fibrilație atrială, afecțiune specifică persoanelor în vârstă. Iar dacă această aritmie apare, bolnavii își cresc riscul de accident vascular cerebral de cinci ori, scrie Digi24.

Cercetătorii britanici au descoperit că aceia care lucrau cele mai multe ore peste program erau supraponderali, aveau tensiune arterială mai mare, fumau și consumau mai mult alcool. Totuși, studiul nu spune dacă aceștia aveau slujbe mai stresante.

Pentru mai multe știri din domeniul științei și tehnologiei, urmăriți în fiecare vineri, de la ora 19:00, pe Digi World, „Jurnalul de științe”, prezentat de Teodora Băloi.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
23,29
Cer senin
Umiditate:56 %
Vint:1,54 m/s
Sun
25
Mon
25
Tue
29
Wed
27
Thu
22
Arhivă Radio Chișinău