Munca de acasă sporește riscul de a deveni ținta unui atac cibernetic (studiu)

  • 13 Septembrie 2021 18:02
Munca de acasă sporește riscul de a deveni ținta unui atac cibernetic (studiu)

Hackerii au atacat mai multe companii, solicitând răscumpărări, în timpul crizei coronavirusului, în contextul în care mulți dintre angajații acestor companii au lucrat de acasă, în regim de telemuncă, conform concluziilor unui studiu publicat luni, transmite DPA, potrivit Agerpres.

Studiul, realizat de Institutul de Cercetări Criminaliste din Saxonia Inferioară, a descoperit că munca de acasă și folosirea de echipamente hardware și software personale reprezintă o importantă vulnerabilitate de securitate cibernetică pentru compania la care ești angajat.

Unul dintre modurile obișnuite prin care programe de tip malware ajung să infecteze sistemele un companii este atunci când un angajat care lucrează de acasă accesează un mesaj e-mail infectat.

Acesta este un mod prin care hackerii pot ținti mii de potențiale victime în același timp, conform lui Ruediger Trost, de la compania de securitate cibernetică F-Secure.

"Dacă un calculator este infectat, el devine o punte accesibilă pentru hackeri spre rețeaua companiei. Atacatorii pătrund în rețea și apoi identifică și infectează și alte computere. Apoi ei încearcă să afle ce companie au piratat pentru a hotărî suma pe care o vor cere pentru răscumpărare", a explicat el.

Autorii acestui studiu au analizat un total de 5.000 de companii cu peste 10 angajați fiecare, în perioada 2018 - 2019. Peste 600 de companii dintre acestea au participat și la faza a doua a studiului, desfășurată în perioada iulie - septembrie 2020.

Aproximativ 60% dintre ele au raportat că s-au confruntat cu cel puțin un atac cibernetic în ultimul an, fără să fie vorba despre atacurile ce sunt respinse automat de sistemele de protecție de tip firewall.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Fonograf cu Victor Buruiană
Meteo Chișinău
11,07
Cer senin
Umiditate:80 %
Vint:1,03 m/s
Fri
18
Sat
15
Sun
15
Mon
18
Tue
18
Arhivă Radio Chișinău