MTV Unplugged in New York, album live semnat Nirvana

  • 09 Aprilie 2012 10:29
MTV Unplugged in New York, album live semnat Nirvana

MTV Unplugged in New York, este un album live al celor de la Nirvana. Acesta reprezintă o performanță acustică înregistrată la Sony Music Studios din New York pe 18 noiembrie 1993, pentru serialul televizat MTV Unplugged

MTV Unplugged in New York, este un album live al celor de la Nirvana. Acesta reprezintă o performanță acustică înregistrată la Sony Music Studios din New York pe 18 noiembrie 1993, pentru serialul televizat MTV Unplugged. Spectacolul a fost... regizat de Beth McCarthy și, în premieră, a fost difuzat de rețeaua de televiziune prin cablu MTV pe 14 decembrie 1993. Spre deosebire de practica tradițională din acel serial, Nirvana a cântat un setlist compus în principal din piese mai puțin cunoscute și versiuni ale pieselor de-ale lui Vazeline, David Bowie, Meat Puppets (în timpul căreia doi dintre membrii grupului li s-au alăturat pe scenă) și Lead Belly.
Reporterul David Browne a remarcat faptul că ascultarea muzicii în lumina morții lui Cobain a fost "tulburatoare. Tot el a mai adăugat: "Dincolo de a induce un sentiment de pierdere pentru Cobain în sine, Unplugged provoacă un sentiment de pierdere muzicală, și de asemenea: delicatețea și intimitatea acestor rearanjamente acustice ne ofera o aluzie la punctul în care Nirvana (sau cel puțin Cobain, care a declarat ca se simțea frustrat de limitările trupei), ar fi putut ajunge". Robert Christgau de asemenea i-a dat albumului un rating de A, descriind performanța lui Cobain ca evocarea lui John Lennon din albumul său John Lennon/Plastic Ono Band. Până la începutul anului 1995, MTV Unplugged in New York, a depășit în vânzări ultimul album de studiou semnat Nirvana (din 1993) – In Utero cu 6,8 milioane de copii vândute. Rolling Stone a plasat MTV Unplugged in New York pe locul 311 din lista sa a celor 500 cele mai mari albume din toate timpurile.

Tags

Alte Noutati

LIVE: Dor de izvor cu Maria Mocanu
Meteo Chișinău
22,24
Câțiva nori
Umiditate:53 %
Vint:2,57 m/s
Fri
10
Sat
12
Sun
14
Mon
14
Tue
14
Arhivă Radio Chișinău