MTI | Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene despre vizita lui Soros, la Bruxelles

  • 17 Aprilie 2018 18:49
MTI | Purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene despre vizita lui Soros, la Bruxelles

"Ușa Comisiei Europene este deschisă pentru toată lumea, ceea ce este valabil și pentru reprezentanții ONG-urilor", a declarat Alexander Winterstein, purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene, la o conferință de presă susținută luni, la Bruxelles.

Răspunzând la întrebarea privind întâlnirea de luni a vicepreședintelui Executivului de la Bruxelles cu George Soros, purtătorul de cuvânt a menționat că întâlnirile care au loc cu comisarii europeni sunt publice, accesibile pe internet și fac parte din calendarul Comisiei Europene. Comisia Europeană este adepta transparenței, nu are nimic de ascuns, a adăugat Alexander Winterstein, care a amintit că Executivul de la Bruxelles a informat încă de vineri despre convorbirile care vor fi purtate la Bruxelles cu George Soros, scrie MTI.

Purtătorul de cuvânt, Margarítisz Schinas, a precizat atunci că George Soros și Frans Timmermans se cunosc de foarte mult timp și se consultă periodic despre subiectele legate de Uniunea Europeană. Potrivit Comisei Europene, aceste schimburi de opinii creează posibilitatea, printre altele, pentru a analiza modul în care se pot ține laolaltă țările membre ale UE.

Frans Timmermans a anunțat încă de la începutul lunii februarie că relațiile de colaborare întreținute de aproximativ 20 de ani cu George Soros oferă predictibilitate. La aceste discuții se pune accentul pe statul de drept, societățile deschise și democrație. Cu prilejul discuțiilor, care au un trecut de cel puțin 20 de ani, sunt abordate de regulă aceleași subiecte, referitoare la consolidarea unității Europei, a mai subliniat Margarítisz Schinas.

Traducerea: Rozália Gănciulescu

Sursa: Rador

 

Tags

Alte Noutati

LIVE: Radiojurnalul de prânz București
Meteo Chișinău
16,63
Cer acoperit de nori
Umiditate:80 %
Vint:5,14 m/s
Thu
17
Fri
11
Sat
12
Sun
15
Mon
15
Arhivă Radio Chișinău